miercuri, 12 august 2009

Universitatea "Spiru Haret" amenintata cu desfiintarea



Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut ieri guvernului desfiinţarea tuturor centrelor cu învăţământ la distanţă (ID) ale Universităţii „Spiru Haret”.
"Mai mult, a declarat că premierul Emil Boc a fost convins de concluziile unui raport despre situaţia Univer sităţii „Spiru Haret” şi va semna o hotărâre de guvern prin care se va decide dizolvarea acestei forme de în văţă mânt. Cele 53 de centre teritoriale care aparţin universităţii şi care practică învăţământul la distanţă nu sunt singurele care au zilele numărate. Potrivit raportului făcut de minister, centrele ID din străinătate sunt şi ele în afara legii.

Andronescu spune că, dacă instituţia de învăţământ nu aplică măsuri pentru a intra în legalitate, ministerul va declanşa procedurile de lichidare a universităţii. Una dintre problemele semnalate de inspectori este legată de numărul de profesori şi de conferenţiari care nu au fost aprobaţi de minister pentru specializările pe care le predau.

Totodată, la Facultatea de Drept, durata de pregătire este mai mică decât cea prevăzută de lege, iar studiile de masterat nu sunt acreditate. Andronescu a mai precizat că a stabilit cu sindicatele şi cu reprezentanţii pă rin ţilor schimbările din învăţământ ce vor fi cuprinse în Codul educaţiei, urmând ca marţi să fie supuse dezbaterii publice."

Sunt multe posturi pe care sunt persoane cu vechime si experienta, doar ca mai nou au nevoie de facultate ca sa mai poata ocupa respectivele posturi. Spiru ID era cam singura sansa ca unii oameni sa isi pastreze locul de munca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu